Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 5 гостей.

Карта сайту

Марафон «Григорій Сковорода крізь призму сучасності»

Теги: Загальні

 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди відзначатимуть на державному рівні, попри війну. 

   Департаментом освіти Харківської міської ради в лютому ініційовано проєкт «Славетні ювілеї видатних українців – 2022. Стежками Григорія Сковороди», який реалізується в межах хабу «Освіта. Наука. Особистість» Національного технопарку з підвищення якості освіти. 
   Оскільки свобода нашої країни вкотре під загрозою, розуміння власної культурної ідентичності, переосмислення історичної спадщини, плекання особистої та національної свободи, особливо важливі, у межах проєкту в грудні буде проведено марафон «Григорій Сковорода крізь призму сучасності». Протягом місяця в спільнотах Департаменту освіти (Telegram-каналі «Харків надихає» та ФБ) розміщуватимуться матеріали, напрацьовані учасниками освітнього процесу до 300-річчя з дня народження Світоча української духовної історії.
   Запрошуємо учнів закладів освіти Харкова та батьків долучитися до нашої ініціативи в зручному форматі та надсилати матеріали протягом грудня на електронну адресу kharkiv.challenges@ukr.net за такими номінаціями:
   1. «Погляд на особистість Григорія Сковороди крізь призму об’єктива». Приймаються фотороботи, на яких члени родини читають твори Григорія Сковороди або школярі перебувають на фоні сковородинівських локацій у Харкові, в Україні чи світі. Давність фото не має значення. 
   2. «Спадщина Григорія Сковороди та сучасність». Індивідуальні та колективні буктрейлери, у яких учасники можуть приділити увагу афоризмам та байкарській спадщині Українського Езопа, зробити огляд композиторської, музичної та пісенної спадщини, розглянути актуальність творчості Григорія Сковороди в контексті сучасних викликів.
   3. «Григорій Сковорода: життєвий шлях і творча спадщина». Асоціативні головоломки (наприклад, кроссенси) та хмарки слів.
   4. «Афоризми Григорія Сковороди очима покоління альфа». Учасники можуть надсилати роботи в довільній техніці (поробки, аплікації, колажі тощо), які ілюструють один із афоризмів Українського Сократа, або подати вислови мандрівного філософа мовою емодзі ‒ новою писемністю цифрової епохи, мовою піктограм і смайлів, що широко використовуються в електронних повідомленнях і на сторінках сайтів.
   Загальні вимоги до робіт:
   - матеріали повинні бути авторськими та відповідати тематиці марафону; 
   - відеофайли тривалістю до 3 хвилин із розширенням mp4, розміром не більше 50 МБ, фото/колаж/малюнок у форматі .jpg або png;
   - з метою захисту авторських прав просимо зазначати в матеріалах прізвище, ім’я, заклад освіти, клас, район;
   - у номінаціях «Григорія Сковорода: життєвий шлях і творча спадщина» та «Афоризми Григорія Сковороди очима покоління альфа» просимо надсилати не лише творчу роботу/фото роботи, а й світлину автора зі своєю роботою.
 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark