Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 4 гостя.

Карта сайту

Серпнева педагогічна науково-практична конференція «Освіта, освітяни – незламні у війні»

Теги: Загальні

 18 серпня 2022 відбулась міжнародна серпнева педагогічна науково-практична конференція «Освіта, освітяни – незламні у війні».

   У межах заходу розглянуті виклики, що існують у сфері освіти й науки через вторгнення рф, питання необхідних законодавчих змін для розвитку системи освіти, повернення до навчання в новому навчальному році, а також стратегічні плани та можливості співпраці з міжнародними партнерами.
   Спікерами заходу стали Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, представники місцевої влади, очільники освітніх департаментів ОВА, експерти. Серед спікерів - Ольга Іванівна Деменко. Директор департаменту освіти Харківської міської ради запевнила, що навчальний рік у Харкові розпочнеться 1 вересня онлайн, але місто готується і до очного навчання, як тільки дозволить безпекова ситуація. Ольга Іванівна зазначила, що підготовкою до нового навчального року консолідована вся освітянська спільнота, та підкреслила, що харківська освітянська родина щодня переконує в тому, що неможливо побороти країну, у якій сміливість та свідомість демонструють з пелюшок.
   На конференції були представлені моделі навчання в школах в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну, в основу яких покладено чотири можливі локації перебування учнів.
   Залежно від локації, пропонуються і різні форми навчання: очна, дистанційна; сімейна (домашня); змішана; екстернат або екстернат за дистанційною формою.
Навчальний рік запропоновано розпочати першим уроком на тему «Ми українці: честь і слава незламним!».
   МОН закликало продемонструвати світу бажання освітян та вихованців повернутися до української освіти в різних формах у новому навчальному році та долучитися до міжнародного флешмобу #повертаюсядонавчання. Для участі в акції необхідно оприлюднити свої фото та відео у соціальних мережах із відповідним хештегом флешмобу. Таким чином увесь світ дізнається про незламність сили духу освітян і дітей України.
  
       

 

  

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark