Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 41 гость.

Карта сайту

У героїчної нації героїчні діти!

Теги: Загальні

 У День молоді в Маріїнському палаці, за участю Президента України Володимира Зеленського та Першої Леді, відбулася патріотична акція «Діти-рятувальники — герої війни».

   170 днів війни засвідчили: дітей, якими українська нація може пишатися, – дуже й дуже багато. 
   Володимир Зеленський нагородив 8 юних українців, які здійснили подвиг рятівника в час повномасштабного російського вторгнення та своїми вчинками вразили навіть дорослих.
   Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві.
   "Я радий, що ми розпочинаємо свято Дня молоді з такого дуже важливого заходу – вітаємо наших юних героїв. Ваші вчинки – міцні й дорослі", – сказав Володимир Зеленський, звертаючись до учасників акції.
  Президент подякував рідним дітей, які виховали їх сміливими та відповідальними громадянами. Також Володимир Зеленський наголосив, що церемонія відбувається в залі, де нагороджують і вшановують пам’ять Героїв України.
   "Для мене честь вітати вас саме в цій залі, яка сьогодні набула іншого значення", – зауважив він і подякував юним українцям за їхню мужність і стійкість: "Ми можемо пишатися вами, а значить, в України є майбутнє, яким ми можемо пишатися вже сьогодні. Вітаю всіх вас. Ви – молодці, вам аплодує наша держава. Дякую за кожне збережене вами життя!".
   Представники ДСНС отримали нагороду за нашого юного харківського героя - 12-річного Гліба Бондаренка, учня 6-А класу ХЗОШ № 32 Немишлянського району. Усі подарунки будуть передані Глібові та родині після їхнього повернення до рідного міста.
   Нагадаємо, що 27 червня російські нелюди цинічно вдарили касетними боєприпасами в дитячий майданчик та подвір'я одного з будинків в Харкові. Тоді постраждали п'ятеро дітей. На початок обстрілу Гліб йшов позаду інших дітей. Перше, що він почув, – дикий свист, а потім вже й побачив, як летить снаряд. Діти одразу спробували сховатися в під'їздах, але всі двері були на кодових замках.
   Гліб вже майже добіг до свого під'їзду, як поруч вибухнув ворожий снаряд. Хлопчик прикрив собою 9-річну дитину, чим врятував її, але отримав дуже серйозну травму: був поранений у праве плече, праву легеню, передсердя. Зараз Гліб перебуває на лікуванні в дитячому хірургічному відділенні клініки «Шаріте» в місті Берліні.
   Цього року школяр планував вступати до харківського «Кадетського корпусу», а згодом – до Національної академії Служби безпеки України.
   “Війна забрала в наших дітей дитинство. Їм довелося швидше стати дорослішими. Сьогодні мав честь зустрітись і нагородити тих, хто попри свій юний вік має величезну сміливість. Далеко не всі дорослі здатні робити те, що зробили вони, щоб допомогти іншим. Їхні історії справді вражають і надихають”, – зазначив Володимир Зеленський.
       

 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark