Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 13 гостей.

Карта сайту

Світ стає добрішим, коли малюють діти

Теги: Загальні

 Дороги, що ведуть до мистецтва, сповнені тернів, але на них вдається зривати прекрасні квіти.

   Юні харківські художниці підтримують у собі творчу іскорку та передають частинку своєї душі на аркуші паперу. 
  Комарова Єлизавета, учениця 5 класу Харківської спеціалізованої школи № 119, виконала творчу роботу «Гончарне коло» в техніці батік та стала переможницею заключного етапу XХІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво». 
   Харківські школярки, учениці Харківської дитячої художньої школи №1 ім. І.Ю. Рєпіна, взяли участь у конкурс «Витинанка 2022» у м. Вижниця та стали призерками у своїй віковій групі: 
   І місце  ̶ Сєрік Уляна та Шевченко Кароліна;  
   ІІ місце  ̶ Олійник Емілія; 
   ІІІ місце  ̶ Шептуха Софія.
   Басова Софія, учениця 8 класу Харківської загальноосвітньої школи № 128, залишаючись у зоні бойових дій, спираючись на свою внутрішню силу та талант, маючи величезне бажання творити, створила низку прекрасних творчих робіт і презентувала виставку «Крила душі. Крок у майбутнє», присвячену мріям і надіям юної дівчини, її прагненню до прекрасного і світлого, віри в себе й силу своєї творчості. 
  Перебуваючи за межами нашої країни, юні мисткині продовжують творити. Наприклад, у Центрі культури польського міста Єдліна-Здрой відбулося відкриття художньої галереї, в оформленні якої брала участь учениця 9 класу Харківського ліцею № 141 Зезекало Катерина. Юна художниця розписала двері галереї. Природа, космос, людина, саме життя - джерело натхнення кольорового світу художниці. Маки та соняшники - туга за рідним краєм, рідною Україною... Робота Катерини була відзначена громадою міста.
  Художники - люди особливі. Вони бачать натхнення в усьому та можуть знайти його у найрізноманітніших місцях. Гуаш та матусині тіні — набір, за допомогою якого харківська школярка Діана Єсіпова, учениця 6 класу Харківської загальноосвітньої школи № 70, розмалювала куточок у підвалі п'ятиповерхівки в Індустріальному районі, де три місяці укривалася від війни. Діана намалювала картину перемоги — український солдат повертається додому.
  Наші діти дорослішають під гуркіт гармат, пострілів та завивання сирени, але творчість повертає юних художників у мирне життя, яке обов’язково прийде в наші будинки, у наше рідне місто, у нашу улюблену країну.
 

 

  

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark