Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 40 гостей.

Карта сайту

Віртуальне свято останнього дзвоника в закладах освіти Харкова

Теги: Загальні

 Минув ще один навчальний рік - рік неочікуваних викликів та тривог, хвилювань та сили духу, незламності та єдності.

   Щороку свято останнього дзвінка символізує закінчення навчальної пори.
   Але вже 100 днів ми чуємо не шкільний дзвоник, що кличе на урок та сповіщає про довгоочікувану перерву, а відлуння повномасштабної війни на нашій українській землі. Такі реалії сучасності. 
   Сьогоднішні заходи найбільше відрізнялися від попередніх: подвір’я українських шкіл пусті, шкільні кабінети порожні, а дзвоник лунав лише дистанційно. Війна розлучила шкільних друзів, розкидала світом класи, відібрала радісний гомін святкової лінійки, але є те, що їй не під силу. Наша надія на майбутнє, наша віра у перемогу та наша любов до рідного міста завжди буде з нами.
   Учні та освітяни вирішили, що виклики воєнного часу не стануть на заваді святкування закінчення навчального року та креативно підійшли до організації святкових заходів, що були проведені в онлайн-режимі на платформі «Zoom».  
   Свято об'єднало харківських учнів, педагогів та батьків, які зараз перебувають у різних куточках світу. Завдяки сучасним технологіям школярі, педагоги та батьки мали можливість сьогодні переміститися з фізичного простору у віртуальні кабінети (Zoom-кімнати), організувати зустрічі однокласників або об'єднатися всією шкільною спільнотою онлайн та влаштувати спільні руханки та співи, години спілкування, цікавих історій та спогадів, привітань від однолітків, вчителів, батьків, волонтерів та лідерів думок.
   У віртуальних класах учні змогли подякувати одне одному за щасливі спогади та вірну дружбу, а педагогам - за навчання, здобуті знання та щиру підтримку.
  Окрім заходів на платформі «Zoom», учні та педагоги надсилали вітання одне одному в месенджерах, створювали колажі, листівки та відеофільми про шкільне життя. Не залишилися осторонь і  батьківські колективи: вони підготували творчі музичні та відеопривітання. Із відеоматеріалами можна ознайомитися на сайтах закладів освіти та месенджерах Департаменту освіти.
   Щиро сподіваємося на те, що 1 вересня святкування Дня знань у Харкові відбудеться традиційно: на нашій площі Свободи під час параду-карнавалу «Місто знань» пролунає символічний перший дзвоник, який дасть старт новому навчальному року, на шкільних подвір'ях буде чутно веселий дитячий сміх, а випускники пройдуться алеями улюблених парків.  
   Щиро бажаємо всім мирного неба та щедрої долі, особистих перемог та реалізації задумів, невичерпної енергії та оптимізму.
 

 

Прикріплений файлРозмір
Oстанній дзвоник_2022.pdf5.25 Мб
Перейти вгору Share/Save/Bookmark