Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 42 гостя.

Карта сайту

Про організоване завершення навчального року, вступну кампанію та підготовку до наступного навчального року

Теги: Загальні

 28 квітня Харківський міський голова Ігор Терехов провів нараду з питань організації завершення навчального року, підготовки до вступної кампанії та до наступного навчального року. 

   Під час наради директор Департаменту освіти Ольга Деменко зазначила наступне.
  Завершення навчального року заплановано на 3 червня. Враховуючи ситуацію, заняття проводяться дистанційно, учителі розпочинають уроки не о 9:00, а о 10:00, щоб дітям, які перебувають за межами країни, було комфортно починати навчання через різницю в часі. Уроки також орієнтовані на надання психологічної підтримки. Для малечі намагаються проводити ще й розважальні заходи. «Якщо дитина засвоїла 50 % матеріалу, вона має право переходити до наступного класу. Для нас головне, щоб діти були в безпеці та здорові, а іншому ми навчимо», - зазначила Ольга Іванівна. У Харкові залишилося 48 % школярів та 35 % дошкільнят.
   Цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання знань для випускників шкіл замінить національний мультипредметний тест, який міститиме по 20 запитань із трьох предметів: української мови, історії та математики. Оцінюватимуть знання, як і раніше, за 200-бальною шкалою. За результатами оцінювання школярі вступатимуть до закладів вищої освіти. 
   У Харкові майже 90 % випускників із 98 %, які готові були складати ЗНО, уже підтвердили участь у тестуванні.
   Для всіх учнів 9 та 11 класів замовлені свідоцтва та атестати про закінчення навчання. У випадку, якщо дитина виїхала з Харкова до іншого міста, там замовлять ці документи, а в нашому місті анулюють.
   Для зарахування дітей до першого класу розроблено спеціальну програму відповідно до рекомендацій щодо зарахування дітей до 1-го класу закладів загальної середньої освіти в умовах воєнного часу, розроблених Міністерством освіти і науки України (лист МОН від 16.04.2022 № 1/4202-22). Відповідну інформацію надіслано в кожну школу та районні управління освіти.
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark