Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 59 гостей.

Карта сайту

Засідання Ради шкільних омбудсменів

Теги: Загальні

 21 жовтня 2021 року в межах діяльності Харківської міської організації учнівського самоврядування на базі Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова відбулося відкрите засідання Ради шкільних омбудсменів за темою «Медіація як інструмент в роботі шкільного омбудсмена».

   У засіданні взяли участь почесні гості – представники Харківського офісу Моніторингової місії ОБСЄ з прав людини, а також учні, педагоги, методисти управлінь освіти адміністрацій районів – члени Ради шкільних омбудсменів.
   У ході зустрічі, яка відбувалася в змішаному форматі, розглянуто нормативно-правові та методичні засади діяльності шкільних омбудсменів, поширено інформацію про створення міського банку правових проєктів та електронного кейсу для роботи омбудсменів, обговорено умови проведення щорічного конкурсу «Я – омбудсмен» у межах «Фестивальної весни ХМОУС-2022».
   На засіданні підбито підсумки осінньої сесії Школи медіації, окреслено подальший план дій учнів-медіаторів у межах Правової корпорації ХМОУС, Шкільних служб порозуміння, Центрів медіації та права тощо. Учасники вислухали експертні думки щодо розведення повноважень шкільних медіаторів та омбудсменів задля дотримання вимог «Положення про діяльність шкільного омбудсмена» та стандартів медіації.
   Члени Ради поділилися новими ідеями щодо співпраці учнів із представниками патрульної поліції, членами пошуково-рятувального загону «Мілена», департаментами Харківської міської ради та презентували проєкти «Кейс омбудсмена», «Діти об’єднують планету в мессенджерах», «ТікТок за безпеку», «Шкільний омбудсмен – «Рятувальний круг», «Створюємо правову спільноту. Знай! Дій! Допомагай!». 
   Діяльність шкільних омбудсменів м. Харкова отримала позитивний відгук з боку голови Харківського офісу Моніторингової місії ОБСЄ з прав людини Крассіміра Янкова. Раніше юні омбудсмени вже представляли свій досвід на Всеукраїнському конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» (2020 рік) та на Всеукраїнському форумі молодіжних ініціатив «Action! Forum» (жовтень 2021 року), де учні ХЗОШ №157 Індустріального району отримали одразу три сертифікати супроводу власних проєктів менторами всеукраїнського рівня. 
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark