Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 55 гостей.

Карта сайту

Харківські школярі стали учасниками VІІ освітнього проєкту «Ніч Науки»

Теги: Загальні

 18 вересня 2021 року  понад 10 тисяч учнів відкривали для себе багатогранний світ науки, відвідуючи заклади вищої освіти нашого міста в межах проєкту «Ніч Науки», що реалізується в Харкові з 2013 року. Популярність «Ночі Науки»  серед молоді щороку зростає. У 2021 році свої двері для майбутніх абітурієнтів та всіх охочих гостинно відкрили 16 закладів вищої освіти та Харківський планетарій імені Ю. Гагаріна. Харківські школярі мали унікальну можливість ознайомитися з роботою та досягненнями закладів вищої освіти Харкова, поспілкуватися з науковцями, взяти особисту участь в експериментах та дискусіях, зазирнути до провідних лабораторій і відчути себе алхіміком, приготувавши власноруч ліки чи мікстуру, відвідати виставки та експозиції в музеях. 

   Захід розпочався з дитячої програми, яка проводилася у двох закладах: національному економічному університеті імені Семена Кузнеця та національному педагогічному університеті імені Г. С. Сковороди. Використовуючи інтерактивні засоби взаємодії, представники університетів  дарували радість відкриттів учням початкової школи, залучаючи їх до пізнавальних вікторин, видовищних дослідів, ігор та цікавих програм у музеях. 
   Урочисте відкриття основної програми відбулося  на майдані Свободи за участю виконувача обов’язків Харківського міського голови Ігоря Терехова та ректорів закладів вищої освіти. 
   «Ви побачите, чим займаються наші вчені. Я впевнений, що після цього багато хто з вас обере якийсь із наших вишів, а потім саме вам належить рухати науку, прославляти Україну та Харків. Не забувайте: у Харкові було три нобелівські лауреати! Так що дивіться, учіться, дерзайте!» ̶  зазначив Ігор Терехов. 
   Після урочистого відкриття у провідних закладах вищої освіти розпочали роботу численні локації.
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark