Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 8 гостей.

Карта сайту

Відбувся ХІІ міський турнір юних винахідників і раціоналізаторів

Теги: Загальні

20 жовтня 2018 року в Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова відбувся ХІІ міський турнір юних  винахідників і раціоналізаторів, учасниками якого стали 12 учнівських команд з усіх районів міста. Це змагання об’єднало талановитих учнів харківських шкіл, що цікавляться фізикою та іншими точними науками, освоїли ази патентної справи і вміють аргументовано доносити власну думку. Турнір проводився Департаментом освіти Харківської міської ради за участі фахівців Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова. До складу журі входили науковці, викладачі й студенти Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова.

   Схему турнірних змагань було визначено за результатами жеребкування. Командні бої між винахідниками, патентознавцями та технологами проводились у два тури в чотирьох групах. Під час турніру юні винахідники і раціоналізатори представили власні ідеї щодо розробки різноманітних пристроїв: «Вимикач праски», «Сигналізатор небезпеки», «Індикатор втоми», «Велогенератор», «Сучасне вогниво» та пропонували прилади для вирішення задач: «Аварійний спуск» (для термінової евакуації людей з верхніх поверхів будинків), «ВЕС без ротора», «Плавний спуск затвору», «Потужність звуку», «Консервація» (пристрій або ж спосіб, який би дозволяв отримувати сигнал, про те, що певна банка готова «скинути» з себе кришку), «Спилювання дерев» (простий та надійний пристрій або спосіб для видалення з саду дерева, не завдавши шкоди іншим деревам та кущам) тощо. 

   Після турнірних змагань для учасників турніру співробітниками Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова та були організовані екскурсії до сучасних лабораторій, що розташовані на кафедрах систем електропостачання і електроспоживання міст та світлотехніки і джерел світла.

   Спільним рішенням оргкомітету та журі визначені переможці в особистому та командному заліках. 

   Перше місце посіла збірна команда Шевченківського району «Спектр» (ХЗОШ № 150, ХНВК № 45 "Академічна гімназія").

Дипломом ІІ ступеня нагороджено збірну команду Київського району (ХГ № 55, ХЗОШ №№ 52, 164, ХСШ № 166 «Вертикаль»), команду Харківської гімназії №47 Шевченківського району та збірну команду Шевченківського району «Сяйво» (ХЛ № 89, ХГ № 116). 

   ІІІ місце посіли збірна команда Новобаварського району (ХГ №№ 39, 65, ХСШ № 162, ХЗОШ № 137, 153) та збірна команда Московського району «Вектор» (ХЗОШ №№ 122, ХСШ № 156).

   В особистому заліку найбільшу кількість балів отримав учень Харківської гімназії №47 Селіхов Михайло.

   Друге місце посіли: Цвєтков Кирило - учень ХГ № 47, та Задорожний Дмитро - учень ХЗОШ № 150. 

   Третє місце в особистому заліку вибороли: учениця ХЗОШ № 126 Козлова Мирослава, учень ХСШ № 119 Хлєбніков Андрій, учень ХСШ № 166 «Вертикаль» Ткаченко Богдан, учень ХЗОШ № 122 Чантурія Георгій.   Переможці турніру нагороджені Дипломами Департаменту освіти Харківської міської ради та цінними подарунками. 

   Кращі юні винахідники Харкова представлятимуть наше місто на Всеукраїнському турнірі, що відбудеться у місті Києві з 04 до 09 листопада 2018 року.

 

 

Прикріплений файлРозмір
МТЮВіР 2018.ppsx10.46 Мб
Перейти вгору Share/Save/Bookmark