Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 52 гостя.

Карта сайту

3 золота та срібло вибороли юні харків`яни на 59-ій Міжнародній математичній олімпіаді

Теги: Загальні

 59-а Міжнародна математична олімпіада (IMO) проходила в Клуж-Напока (Румунія) з 3 по 14 липня 2018 року. У ній брало участь 594 школяра з 107 країн.

   Команда України складалася з шести чоловік. Другий рік поспіль право представляти Україну на найпрестижнішому математичному змаганні вибороли четверо харків'ян (випускники Харківського фізико-математичного ліцею №27 Нго Нгок Тхай Шон, Роман Сарапін, Аліна Гарбузова та випускник ХНВК №45 «Академічній гімназії» Ілля Коваль) і двоє киян (Арсеній Ніколаєв і Федір Юдін). 
   Збірна команда блискуче виступили на олімпіаді, завоювавши четверте загальнокомандне місце. Це кращий результат за всі роки незалежності України. До цього року кращим результатом України на Міжнародній математичній олімпіаді було шосте місце, здобуте у 2014, 2007 та 1997 роках. 
   В активі українських школярів чотири золоті і дві срібні медалі. Харків'яни отримали три золоті (Нго Нгок Тхай Шон, Роман Сарапін і Ілля Коваль) і одну срібну медаль (Аліна Гарбузова).
   Одним з керівників збірної команди була учитель математики ХФМЛ №27 Анастасія Валеріївна Лисакевич.
   Для  Нго Нгок Тхай Шона це вже третя медаль IMO: у 2016 році він отримав бронзову медаль, у 2017 році - срібну, і, нарешті, у цьому році - золоту. 
   Роман Сарапін у минулому році завоював бронзову медаль, а в цьому отримав золото. 
   Для Іллі Коваля  та Аліни Гарбузової – це перші медалі, завойовані на IMO.
  Команду харків`ян підготували: учителі ХФМЛ № 27 Ліфиць Сергій Олександрович, Лисакевич Анастасія Валеріївна, Щербина Олексій Сергійович та учитель ХНВК № 45 «Академічна гімназія» Крижановський Олександр Феліксович
   Щирі вітання учасникам олімпіади  та їх наставникам!
 

 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark