Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 69 гостей.

Карта сайту

На Міжнародній Менделєєвській олімпіаді з хімії юні харків’яни отримали золоту та дві срібні медалі

Теги: Загальні

 На 52-ій Міжнародній Менделєєвській олімпіаді з хімії, що проходила з 23 по 29 квітня 2018 року в м. Мінську (Республіка Білорусь), юні харків’яни отримали золоту та дві срібні медалі.

   Учасниками олімпіади стали 135 учнів із 22 країн світу. Україну представляла команда з дванадцяти учнів, одинадцять з яких стали переможцями олімпіади, отримавши три золотих, чотири срібні та чотири бронзові медалі. Серед переможців – три учні закладів загальної середньої освіти м. Харкова.
   Володарем золотої медалі 52-ої Міжнародної Менделєєвської олімпіади із хімії став учень Харківського фізико-математичного ліцею № 27 Дмитро Царенко. Срібні медалі отримали учениці Харківської гімназії № 47 Ольга Ващенко та Марина Мазур. 
   Щиро вітаємо переможців та їх наставників! Бажаємо успіхів та нових перемог!

   Для довідки. Змагання юних науковців на Міжнародній Менделєєвській олімпіаді з хімії складаються з трьох турів: двох теоретичних та експериментального. Вісім завдань першого теоретичного туру по складності відповідають програмі класів з поглибленим вивченням хімії. На другому турі пропонуються 15 завдань більш високого рівня складності з п'яти розділів хімічної науки. Учасники олімпіади повинні вибрати та виконати 5 завдань (по одному з кожного розділу), продемонструвавши універсальність своєї підготовки. Експериментальний тур олімпіади триває 5 годин, перевіряються навички роботи в хімічній лабораторії, вміння виконувати хімічний аналіз речовин і проводити синтез за запропонованою методикою.
 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark