Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 18 гостей.

Карта сайту

Харківські школярі взяли участь у V освітньому проекті «Ніч Науки – Енергоефективність»

Теги: Загальні

 30 вересня близько 8 тисяч учнів шкіл міста стали учасниками  українсько-німецького освітнього проекту «Ніч Науки».

 Проект, що реалізується під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса з 2013 року, набув широкої популярності серед школярів  міста. У 2017 році в ньому взяли участь 6 провідних вищих навчальних закладів, що мають вагомі досягнення з питань збереження та використання енергії, оскільки цього року захід був тематичним за напрямком «Енергоефективність».

 У Харківському національному університеті міського господарства імені О. М. Бекетова учні стали учасниками урочистого відкриття заходу, змогли побачити сонячну батарею, що забезпечує один з корпусів університету, та презентацію мультикомфортного енергоефективного будинку. Школярів не залишили байдужими досліди «Лабораторії божевільних учених. Технічна студія «Винахідник»  презентувала ефективне  використання енергетичних ресурсів за допомогою лего-роботів.  

 У національному аерокосмічному університеті імені М.Є. Жуковського «ХАІ» школярам мали можливість подивитися на робота, що живиться сонячною енергією, автомобіль з вакуумним двигуном, методи та засоби адаптативного керування енергоспоживанням персональних комп’ютерів.  

 У національному автомобільно-дорожньому університеті учням показали гібридні екоавто, швидкісні машини, автомобіль, що проїхав 565 км на 1 л палива. 

 У національному університеті імені В. Н. Каразіна презентували  модель автомобіля з кріогенним двигуном та систему бездротової передачі енергії, лазерні системи передачі звуку. Ландау-центр, музеї археології та природи в цей день також привітно зустрічали всіх бажаючих.

 Національний технічний університет «ХПІ» представив модель енергозберігаючого теплопункту TS нагрівання води для гарячого водопостачання, продемонстрував принцип роботи сонячних електростанцій, можливості «електромагнітної гармати», макет енергоефективної квартири та різноманітні технології.

 Науковці Української інженерно-педагогічноїn академії ознайомили  школярів із технологіями опалення будинків за допомогою сонячної енергії, продемонстрували роботи макетів.

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark