Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 70 гостей.

Карта сайту

Завершились заняття у Всеукраїнській літній фізичній школі

Теги: Загальні

 З 10 по 17 червня на базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP у київській Пущі-Водиці відбулись заняття літньої школи з фізики для переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук України. Серед учасників школи – Овсянніков Роман, учень 11-го класу Харківської загальноосвітньої школи № 124.

   Майбутні фізики прослухали лекції про електричні заряди й електричне поле, електричний струм і електроенергію, магнітне поле, електроприлади та генератори електроенергії. Щоб закріпити отримані знання, розв’язували нестандартні задачі. На лабораторних роботах школярі досліджували електричне поле, визначали характеристики елементів електричного кола, керували безпілотником, працювали з металодетектором. Найбільший азарт викликали проблемні завдання. Захист проектів перетворився на справжню інтелектуальну битву з палкими дискусіями.
   Після захисту Роман Овсянніков поділився враженнями:
   – Здивувало те, що всього за п’ять днів команди змогли підготувати такі якісні доповіді. Тішить, коли бачиш, як твої однолітки можуть вирішувати задачі так швидко й невимушено. Значить, ще є розумні люди і наука буде рухатися далі. Порадувало, що можна було знову зануритися в атмосферу турнірів або конкурсу-захисту МАН. Я дуже люблю доповідати, і те, що Мала академія наук влаштувала таку наукову конференцію, це дуже добре. Саме те, що потрібно майбутнім науковцям.  
   Роман не раз брав участь у турнірі юних фізиків. А в цьому році виборов перше місце на фінальному етапі конкурсу-захисту МАН у секції «Аерофізика та космічні дослідження» і став переможцем міського конкурсу «Учень року - 2017» у номінації «Інтелектуал року». У майбутньому хлопець планує стати спеціалістом в галузі астрофізики або квантової хромодинаміки.
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark