Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 16 гостей.

Карта сайту

Міністерство освіти і науки України оприлюднило нові програми для 5-9-х класів

Теги: Загальні

 Міністерство освіти затвердило оновлені навчальні програми для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич.

   Загалом, зміни стосуватимуться 40 навчальних програм базової школи.
   В освітньому відомстві зазначають, що робота з оновлення програм здійснювалась за принципом «від предметоцентризму до дитиноцентризму».
   Передбачається, що оновлення програм 5-9 класів сприятиме формуванню ключових компетентностей школярів, таких як: спілкування державною та іноземними мовами, математичної компетентності, основних компетентностей у природничих науках і технологіях, інформаційно-цифрової компетентності, умінню вчитися впродовж життя, ініціативності і підприємливості, соціальної та громадянської компетентності тощо.
    Автори змін зазначають, що кожен навчальний предмет має формувати не лише суто предметну компетентність, а й вносити свій вклад у формування ключових.
   Наскрізні змістовні лінії оновлених програм, за визначенням їх розробників, мають відбивати провідні соціально й особистісно значущі ідеї, що послідовно розкриваються у процесі навчання і виховання учнів.
   Також представниками робочих груп надані роз'яснення ключових змін оновлених програм для учнів 5-9 класів.
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark