Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 6 гостей.

Карта сайту

Харківські школярі взяли участь у IV освітньому проекті «Ніч Науки»

Теги: Загальні

 24 вересня близько 9 тисяч учнів із усіх шкіл міста стали учасниками  українсько-німецького освітнього проекту «Ніч Науки».

   Проект, що проходить під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса, став щорічним заходом і набув широкої популярності серед учнів та випускників шкіл міста.
   У цьому році урочисте відкриття заходу відбулося у Харківському національному університеті міського господарства імені О. М. Бекетова. Вперше в «Ночі Науки» взяла участь рекордна кількість установ - 17 вищих навчальних закладів, Харківський планетарій імені. Ю. Гагаріна і технічна студія «Винахідник». Вони підготували для відвідувачів захоплюючу програму – відчинили  свої двері у багатогранний світ науки та досліджень, представили новітні науково-дослідницькі проекти в різноманітних галузях науки. 
   Учасники проекту підійшли до своїх презентацій і експозицій дуже ґрунтовно. Школярі з величезним захопленням виготовляли ліки своїми руками у фармацевтичному університеті, випробували на собі «детектор брехні» та дегустували продукцію молекулярної кухні в університеті міського господарства, грали у віртуальну гру «Sigam» в українській академії та у «Монополію» в економічному університеті. Майстер-класи по сервіруванню столу та декоруванню кондитерських виробів отримали старшокласники в університеті харчування і торгівлі. Дуже  задоволені залишилися учні після відвідування автомобільно-дорожнього університету, медичного університету, університету внутрішніх справ, університету радіоелектроніки. Організатори вузів приклали максимум зусиль, створивши виставкові матеріали, підготувавши інтерактивні проекти, ігри, експерименти. 
   Родзинкою та відмінністю цьогорічного заходу від попередніх стала дитяча програма. Вона пройшла у денний час у шести установах. Малята відвідали музеї вишів, віртуально подорожували разом з мультгероями до інших країн, брали інтерактивну участь у проведенні дослідів, грали разом з організаторами в ігри, конструювали робототехніку  та займалися спортом. 
   Гостями проекту стали Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Вольфганг Мессінгер і два професори Технічного університету Нюрнберга - Флоріан Фішер і Марк Каммербауер. Вони відвідали кілька харківських вузів, де познайомилися з різними науковими розробками і стали свідками захоплюючих експериментів.
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark