Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 0 гостей.

Карта сайту

Відбулась прес-конференція директора Департаменту освіти Деменко Ольги Іванівни

Теги: Загальні
  1 вересня в прес-центрі Харківської міської ради відбулась прес-конференція директора Департаменту освіти Ольги Іванівни Деменко, під час якої розглядалися питання щодо організованого початку нового 2016/2017 навчального року.
   Новий навчальний рік розпочався в 443-х навчальних закладах усіх типів і форм власності міста Харкова.
    У 203 школах (187-ми комунальних і 16-ти приватних) за парти сіли 118 тис. школярів, що на 3 тис. більше, ніж у 2015 році. У перший клас пішли 13,5 тис. першокласників. Усі навчальні заклади міста до навчального року готові. У 2016 році міська влада приділила особливу увагу розвитку матеріально-технічної бази і ремонтним роботам. Як повідомила Ольга Деменко: «Немає жодного навчального закладу, куди б не були спрямовані бюджетні кошти. 1-2 вересня відкрито 12 реконструйованих шкільних стадіонів. У 198 дитсадках встановлені 203 дитячих майданчики. В цілому відремонтовано понад 140 покрівель, замінено 3,5 тис. вікон, відремонтовано системи водовідведення та опалення, туалети, актові та спортивні зали, проведена заміна лічильників тепла. Таким чином, всі першочергові роботи в школах і дитсадках виконані».
   З початком нового навчального року в харківських школах відновлено безкоштовне харчування для учнів початкової школи та дітей пільгових категорій.
   В державному бюджеті на 2016 рік не передбачено фінансування харчування для початкової школи, як це було раніше. Але за ініціативою Харківського міського голови Геннадія Кернеса депутати міської ради прийняли рішення про те, що в 2016 році Харків забезпечить безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів. У бюджеті міста на це було передбачено 65 млн грн. Таким чином, з 1 вересня надається харчування для 48 тис. дітей на суму 9 грн на день на одну дитину. Крім того, першокласники також продовжують отримувати безкоштовне молоко. Крім безкоштовного харчування для учнів 1-4 класів місто продовжує фінансувати і безкоштовні обіди (на суму 12 грн на день) для дітей пільгових категорій, які навчаються в 5-11 класах.

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark