Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 34 гостя.

Карта сайту

Відбулась прес-конференція директора Департаменту освіти Деменко Ольги Іванівни

Теги: Загальні

18 серпня у прес-центрі Харківської міської ради відбулась прес-конференція директора Департаменту освіти Деменко Ольги Іванівни, на якій були розглянуті питання організованого початку нового 2015/2016 навчального року.

Ольга Іванівна зазначила, що 1 вересня в школу підуть понад 113 тис. учнів, у тому числі 13,5 тис. першокласників, з них 100 – діти з сімей тимчасових переселенців. Усього в харківських навчальних закладах вчитимуться близько 3,5 тис. дітей з Донбасу.

За її словами, зараз у школах йде активна підготовка до нового навчального року. Зокрема, ремонтні роботи завершуються у 86 навчальних закладах. У першу чергу, там ремонтуються покрівлі, встановлюють теплові лічильники. До 1 вересня будуть відремонтовані стадіони у дев'яти школах. Також у 37 школах будуть встановлені нові гімнастичні майданчики.

До дитячих садків міста за час роботи системи електронної реєстрації зараховано 14 тис. дітей. «Попит на місця у дитсадки високий, тим більше, що ми прийняли майже 1,5 тис. дітей із Донбасу. Зараз іде реєстрація на 2016, 2017 і навіть 2018 роки. І це правильно, оскільки, якщо дитині виповнився навіть один місяць, вже можна зареєструватися і через два-три роки не мати проблем із зарахуванням до дитсадка. Кількість скарг на те, що когось взяли у дитсадок без черги, практично звелася до нуля», - зазначила Ольга Іванівна.

26 серпня відбудеться форум батьківського комітету. До складу комітету увійде 37 батьків - представників кожного району міста, яких делегують від навчальних установ. «Без допомоги батьків ми б не могли працювати, на них тримається багато чого, перш за все, розвиток матеріально-технічної бази шкіл та дитсадків. У всіх школах і дитсадках є батьківські комітети, які делегують по одній людині в районні комітети, а районні - у міський. На розширений форум 26 серпня ми запрошуємо 400 батьків і хочемо налагодити повноцінний контакт. Батьки можуть багато: десь підтримувати, десь вимагати і критикувати в найрізноманітніших питаннях - від якості знань до процедури залучення позабюджетних коштів. Батьки повинні брати участь у житті навчального закладу», - зазначила Ольга Іванівна.

27 серпня відбудеться традиційна конференція педпрацівників міста Харкова.

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark