Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 9 гостей.

Карта сайту

Прес-конференція директора Департаменту освіти Деменко Ольги Іванівни

Теги: Загальні

5 лютого в прес-центрі Харківської міської ради відбулась прес-конференція директора Департаменту освіти Ольги Іванівни Деменко, під час якої розглядалися питання щодо особливостей проведення зовнішнього незалежного оцінювання, організації шкільних канікул та зарахування дітей із зони АТО до дитячих садків міста.

Цього року випускники шкіл повинні реєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні через свої навчальні установи. Відповідальність за формування і відправку в регіональний центр комплектів документів випускників покладено на загальноосвітні школи. Вручати сертифікати учасників ЗНО випускникам будуть у школах. У якості пунктів тестування цього року будуть задіяні 18 міських шкіл. Інші пункти будуть розміщуватися у вишах міста. Для проведення тестування будуть залучені педагогічні працівники навчальних закладів.

Також Ольга Іванівна повідомила, що для учнів 1-х класів з 16 по 22 лютого будуть організовані додаткові весняні канікули: «Зараз дещо підвищився рівень захворюваності дітей на простудні захворювання. Додаткові канікули дадуть можливість уникнути масових захворювань серед малюків». Весняні канікули для всіх школярів цього року пройдуть з 23 по 29 березня.

На прес-конференції розглянуто питання зарахування дітей із зони АТО, які продовжують прибувати в дошкільні установи міста. На сьогодні дитячі садки Харкова відвідують близько 1200 дітей з Донецької та Луганської областей. «Ми йдемо на виняткові заходи. В Україні діє електронна черга для вступу в дитсадки, але люди приїжджають без грошей, документів, і ми допомагаємо їм і зараховуємо дітей без цієї процедури. Звичайно, місць у дошкільних установах небагато, але ми повинні допомогти всім», - підкреслила Ольга Деменко. У місті продовжують відкривати дитсадки і групи в дошкільних установах. У цілому за минулий рік було створено понад 400 додаткових місць. Цього року місто планує відкрити два дитячих садки і 12 нових груп у вже працюючих дошкільних установах.

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark