Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 6 гостей.

Карта сайту

Електронний портал для вибору підручників

Теги: Загальні

У Міністерстві освіти і науки України відбулася зустріч книговидавців, експертів та заступника міністра освіти Павла Полянського, під час якої було обговорене функціонування електронного порталу, що має надати змогу вчителям самостійно обирати підручники для навчання школярів. На зустрічі вирішувалися питання забезпечення максимально високої якості підручників і прозорого процесу їхнього вибору, де ключова роль має належати педагогові.

Одним із головних принципів електронного порталу є максимально спрощена процедура замовлення підручника.

Безпосередньо на сайті порталу будуть розміщенні електронні версії підручників, що дозволить вчителям ознайомитися з їх змістом та обрати один із них для наступного навчального року.

Передбачається, що кожна школа має зареєструватися на порталі та замовити обрані вчителями підручники у необхідній кількості. Разом із замовленням школа автоматично отримує доступ до електронних версій обраних підручників. Педагоги зможуть перевірити роботу порталу в тестовому режимі наприкінці серпня.

До 15 серпня мають бути підготовлені інструкції для користування порталом. Окрім того, робоча група спільно із Міністерствомі освіти і науки України продовжує роботу над проектом положення про відбір підручників (4-х і 7-х класів) для порталу та технічними вимогами до процедури веб-замовлення.

 

Джерело: Міністерство освіти і науки України

Перейти вгору Share/Save/Bookmark