Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 21 гость.

Карта сайту

Нові можливості волонтерської діяльності в освітньому просторі міста

Теги: Загальні

 08 жовтня 2013 року на базі Науково-методичного педагогічного центру Департаменту освіти Харківської міської ради проведено круглий стіл за темою: «Волонтерство та соціальне партнерство – шлях до гуманізації освіти й розбудови єдиного виховного простору м. Харкова».

    У роботі  круглого столу взяли участь представники шкільних волонтерських об’єднань, спеціалісти та методисти з виховної роботи  районних управлінь освіти, представники громадських організацій ветеранів України та координатори освітніх програм Ізраїльського Культурного Центру в м. Харкові при посольстві Держави Ізраїль в Україні.

  Під час заходу  були обговорені питання поширення ідеї  доброчинності в освітньому просторі міста,  ролі та значення волонтерства для сучасного суспільства, розвитку учнівського волонтерського руху.

Цікавим досвідом власної роботи  поділилися представники навчальних закладів Київського, Комінтернівського, Московського та Жовтневого районів. Гості зустрічі – координатори освітніх програм Ізраїльського Культурного Центру презентували учням проект «Волонтерство – шлях сучасної людини», під час впровадження якого планується розглянути кращі приклади волонтерської практики Ізраїлю та  України.

Учасники зустрічі дійшли висновку, що волонтерство в шкільному середовищі на сучасному етапі необхідно  розглядати не тільки як фактор виховного процесу, його потрібно впроваджувати, як освітню технологію, спеціальний інноваційний метод, що дозволяє інтегрувати учнів у життя суспільства за допомогою волонтерської діяльності.

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark