Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 18 гостей.

Карта сайту

Випускник Харківської гімназії №47 Антон Назаров взяв участь у роботі Першої наукової школи з біохімії у м. Геттінген

Теги: Загальні
   Антон Назаров, випускник Харківської гімназії №47, у складі групи українських школярів – переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України з 14 по 27 липня брав участь у роботі Першої наукової школи з біохімії на базі Експериментальної лабораторії для молоді XLab у м. Геттінгені (Німеччина).
   Юні хіміки й біологи протягом двох тижнів пройшли навчання за чотирма напрямами: генетика, нейрофізіологія, молекулярна хімія, мікробіологія. Теоретичний матеріал одразу закріплювався на практиці в сучасних лабораторіях. Під керівництвом досвідчених учених школярі самостійно працювали з унікальним обладнанням, опанували спектрофотометричні методи, вивчали ядерно-магнітний резонанс, ферментний імуносорбентний аналіз, високоефективну рідинну хроматографію. Учні побували у Німецькому центі дослідження приматів та в інститутах товариства Макса Планка. Під час екскурсій учасники ознайомилися з життям міста Геттінгена, що вважається одним з найпотужніших центрів підготовки вчених у галузі біохімії та біотехнологій.
   Антону Назарову особливо сподобались практичні заняття, що проводились з використанням сучасного наукового обладнання. Найцікавішим для харків’янина виявився експеримент вживлення в клітину ДНК гена білка, який флуоресціює. 
   Антон – неодноразовий переможець Всеукраїнської олімпіади з біології, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в секції «Біологія», турніру юних біологів. У майбутньому він планує продовжити навчання у Харківському національному медичному університеті.

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark