Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 38 гостей.

Карта сайту

Вітаємо переможницю Європейської математичної олімпіади для дівчат

Теги: Загальні

 Із 11 по 17 квітня 2024 року в м. Цхалтубо (Грузія) відбулась XIII Європейська олімпіада для дівчат (EGMO). У олімпіаді взяли участь 212 школярок із 54 країн (зокрема 148 учасниць із 37 країн Європи). Команду України представляли 4 дівчини, які отримали 3 золотих та 1 срібну медаль і здобули перше командне місце серед європейських країн-учасниць та 4 місце в загальному заліку. 

   Юна харків’янка  Марина Спектрова, учениця Авторської школи Бойка, другий раз брала участь у цьому змаганні й нагороджена  золотою медаллю (у 2023 році – срібною).

   Довідка: EGMO - це змагання з математики для старшокласниць. 
   Незважаючи на те, що EGMO є європейською олімпіадою, неєвропейські країни також можуть брати в ній участь (поза конкурсом). Ініціатором проведення олімпіади виступила Велика Британія, яка вперше провела її у квітні 2012 року. Тоді у EGMO взяли участь дев'ятнадцять країн. Олімпіада проводиться щорічно в різних країнах Європи. Останні роки  у EGMO беруть участь більш ніж п'ятдесят країн. Мета EGMO – заохотити дівчат до участі в національних і міжнародних математичних змаганнях, а також надати більшій кількості дівчат можливість позмагатися на міжнародній арені. 
 
   Вітаємо Марину Спектрову, її вчителів, наставників та батьків! Бажаємо нових звершень та перемог!
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark