Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 59 гостей.

Карта сайту

Регіональний круглий стіл «Проблеми інтегрованого навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах воєнного стану»

Теги: Загальні

 07 лютого відбулося засідання Регіонального круглого столу «Проблеми інтегрованого навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах воєнного стану» за участю директора Департаменту освіти Деменко Ольги Іванівни, представників Харківської обласної військової адміністрації, керівників інклюзивно-ресурсних центрів, науковців провідних закладів вищої освіти.

   Під час засідання Ольга Іванівна Деменко презентувала доповідь «Особливості навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах воєнного стану в м. Харкові: перспективи розвитку». Ольга Іванівна поділилася досвідом щодо впровадження інклюзивної освіти та забезпечення інтеграції особливих дітей в освітній простір в умовах воєнного стану. 
   «Інклюзивна освіта під час війни є важливою темою, яка потребує співпраці між органами влади, науковцями, громадськими організаціями, міжнародною спільнотою.   Попри війну кількість класів і груп для дітей з особливими освітніми потребами збільшується. Проте наразі існує актуальна потреба у кваліфікованих фахівцях, які можуть забезпечити надання якісних корекційно-розвиткових послуг та необхідність в забезпечені сучасним спеціалізованим обладнанням для навчання, корекції, терапії, реабілітації. Потрібно докласти чимало зусиль, щоб усунути недоліки, що заважають повноцінному навчанню особливих дітей», – наголосила О. І. Деменко.
   За результатами Круглого столу буде підготовлена і направлена до Верховної Ради України і МОН України Резолюція з пропозиціями щодо поліпшення стану навчання дітей з особливими освітніми потребами в громадах та підготовлений методичний порадник для співробітників інклюзивно-ресурсних центрів.
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark