Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 44 гостя.

Карта сайту

У приміщеннях харківського метрополітену почалися заняття для дошкільнят

Теги: Загальні

 Виходячи з безпекової ситуації, з 06.01.2024 за ініціативи міського голови Ігоря Олександровича Терехова у приміщеннях Харківського метрополітену розпочали роботу групи підготовки до школи для дітей старшого дошкільного віку з короткотривалим перебуванням. У ДСНС схвалили навчання дошкільнят у метро та надали відповідні дозволи.

   Освітній процес в очному режимі запроваджується на п’яти станціях метро: «Університет», «Перемога», «Академіка Павлова», «Метробудівників», «Тракторний завод».
   Для безпечного та комфортного навчання малечі за кошти міського бюджету у приміщеннях обладнано системи рекуперації повітря, освітлення та звукоізоляції, Інтернет, відеоспостереження, автоматична пожежна сигналізація, забезпечена фізична охорона.
   Внутрішній простір групових приміщень безпечний та орієнтований на особистісний розвиток малечі.
   До метросадка включено 17 закладів дошкільної освіти комунальної форми власності, в яких сформовано 41 групу. До цих груп записано вже 656 дітей, чверть усіх майбутніх першокласників, що перебувають у місті. 
   Дітей старшого дошкільного віку будуть приймати до закладу дошкільної освіти протягом календарного року відповідно до чинних нормативно-правових документів. 
   Діти проходять підготовку до школи щосуботи (на всіх п’яти станціях метро) та щонеділі (станції «Перемога», «Академіка Павлова») у дві зміни: перша зміна з 10:00–12:00, друга з 13:00–15:00.
   За цей час діти відвідують три навчальні заняття по пів години. 
   Перерви між заняттями складають по 15 хвилин. 
   Освітній процес будується відповідно до вимог Базового компонента дошкільної освіти, основ загальних навчальних умінь та навичок і різних життєвих компетенцій, які б забезпечили дитині успішну навчальну діяльність не тільки у першому класі, а і на наступних життєвих етапах. 
   Загалом кожну суботу та неділю метросадок відвідує понад 400 діточок. 
   В освітньому процесі задіяно 132 особи педагогічного і непедагогічного персоналу 17 закладів дошкільної освіти: практичні психологи, вчителі-логопеди, музичні керівники, медичні працівники, по два вихователі на кожну зміну, технічний персонал.
   Виходячи з особливостей режиму груп короткотривалого перебування, харчування і підвезення вихованців не здійснюється.
 

 

   Фотозвіт.

Перейти вгору Share/Save/Bookmark