Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 55 гостей.

Карта сайту

Канікули в метрошколі

Теги: Загальні

 З метою підтримки учнівської молоді, компенсації освітніх втрат, підвищення зацікавленості школярів науками протягом зимових канікул у метрошколі Департаментом освіти було організовано комунікативно-освітній простір, адже освітній сенс у житті дитини мають не тільки підручники та уроки, а й спілкування з однолітками, позашкільні враження, і звичайно ж, заняття за інтересами.  Школярі мали змогу поринути у науковий світ та взяти участь у  неймовірно цікавих заходах. 

   На станціях метро «Університет», «Академіка Павлова», «Метробудівників» та «Перемога» вчителями шкіл проведено заняття для учнів із надолуження освітніх втрат з навчальних предметів та підготовки випускників до складання НМТ. Працювали англорозмовні клуби для старшокласників та проведені бібліотечні уроки для учнів молодшої та середньої школи.
   Організовано інтерактивні ігри, квести, вікторини, брейн-ринги, інтерактивні подорожі, засідання клубів, спільні перегляди новорічних кіно- та мультфільмів, дитячих вистав, танцювальні батли, майстерки, кольорові паті та безліч інших заходів.
   Практичними психологами проведено тренінги «Пізнати себе та інших – це важливо», «Мій гарний настрій», «Психологія життєвого успіху»,  арт-терапію «Допоможи собі сам» та антистресові вправи для стабілізації емоційного та психолого-фізичного стану дітей та підлітків.
   Для лідерів учнівського самоврядування канікули пройшли теж плідно: відбулися інтерактивні заняття з розвитку лідерських якостей, зустрічі з цікавими людьми Харкова «Успішна професія», тренінги «Боротьба з фейками» та «Молодіжний Бізнес-Старт. Від Ідеї до Підприємництва», заняття ДЮРП та Різдвяні зустрічі активу школи ДЮГО.
   Не залишилися осторонь від цієї ініціативи заклади позашкільної освіти міста, подарувавши учням  феєрверк емоцій та безліч яскравих вражень. Заняття з шахів (КДЮСШ № 4), майстер-класи, інтерактивні ігри, анімація (ЦПО «Мрія»), творчі майстерні: «Чарівні ельфи» з виготовлення сувенірів (ЦДЮТ № 4) та «Зимові візерунки» з виготовлення прикрас  в техніці оригамі (СЮТ № 3), інтерактивне заняття «Цікава геологія» та майстер-клас «У світі етнології» (ОблСЮТур), заняття гуртків «Прикладне мистецтво», «Оригамі» та «Статична гімнастика» (ЦДЮТ) та інш.
   Для юних харків’ян організовано зустрічі з письменницею Юлітою Ран «Пригоди Пса Патрона вибухово-космічного масштабу!», «Юліта Ран - від театрального режисера до письменниці» та «Бути письменником - доля чи власний вибір?», «Уроки протимінної безпеки» від Швейцарського фонду з протимінної діяльності FCD.  
   В межах співпраці Департаменту освіти та закладів вищої освіти Харкова провідні виші (Національний державний університет імені В.Н. Каразіна, Національний економічний університет імені Семена Кузнеця, Академія дизайну і мистецтв, Національний університет радіоелектроніки, Національний фармацевтичний університет) для учнів 9-11 класів продемонстрували сучасні розробки та досягнення науки, провели майстер-класи, воркшопи, наукові кластери, тренінги та дозволили спробувати свої сили в якості інженерів-конструкторів, хіміків-експериментаторів та фахівців IT-сфери. Цікавими були профорієнтаційні заходи, знайомство з сучасними професіями та зустрічі з студентами, викладачами й ректорами вишів.
   Канікули для школярів Харкова пройшли насичено, креативно, з користю ‒ діти отримали позитивні емоції та інтелектуально збагатились! 
   Щиро дякуємо всім небайдужим за активність, оригінальність, винахідливість, творчий підхід під час проведення заходів для учнівської молоді міста!

 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark