Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 44 гостя.

Карта сайту

Школа у метро як символ незламності

Теги: Загальні

 Через війну багато українських школярів, які сьогодні розпочинають новий навчальний рік, змушені навчатися дистанційно або в укриттях. Влада Харкова започаткувала унікальну ініціативу щодо навчання дітей офлайн та створила всі умови для проведення повноцінного освітнього процесу в метро. Це чергова гучна заява всьому світові про незламність, амбіційність та непереборну жагу харківʼян вчитися та розвиватися за будь-яких обставин. 

   Харківський міський голова Ігор Терехов 1 вересня презентував класи для навчання в метрополітені. На станціях "Перемога", "Університет", "Метробудівників", "Тракторний завод" та "Академіка Павлова" облаштували 17 кабінетів площею 40 кв. м з  партами та необхідним обладнанням, розрахованих на 20 дітей. Повноцінно метрошкола почне роботу з понеділка, 4 вересня. Загалом у підземці за шкільні парти сяде тисяча дітей. Уроки будуть проходити в дві зміни - з 9:00 до 12:00 та з 13:00 до 16:00. На станції метро дітей у супроводі педагога підвозитиме шкільний автобус (у місті для цього розробили 34 маршрути). 
   За рахунок міського бюджету у метро для школярів буде організоване харчування. Також на станціях працюватимуть психологи та медики, які за потреби зможуть оперативно надати дітям необхідну допомогу.
   Для безпечного та комфортного навчання дітей у класах обладнали системи рекуперації повітря, освітлення та звукоізоляції. Всі дозволи від ДСНС щодо навчання у метро отримано.
   «Такого досвіду немає у жодного міста у світі. Харків - перший! Щодо того, як діти приїжджатимуть і проводитимуть час, як вчителі працюватимуть з ними, ми все продумали. І з 4 вересня тут стартують заняття для більш ніж однієї тисячі дітей. Це перший крок, і коли батьки побачать, які умови тут створені, кількість охочих, я впевнений, зростатиме», – зазначив Ігор Терехов.
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark