Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 60 гостей.

Карта сайту

Дякуємо учасникам літературного марафону "Книги, що надихають"

Теги: Наш Харків

 Березень був багатий на свята для книголюбів та всіх, хто опановує мистецтво слова та відчуває чарівну силу книг. Заклади освіти Харкова в онлайн-режимі проводили численні заходи з нагоди Всесвітнього дня письменника, Всесвітнього дня казки та Всесвітнього дня читання, долучилися до Всеукраїнського тижня дитячого читання та стали активними учасниками міського літературного марафону.

   11 869 дошкільнят, учнів, позашкільників, батьків, педагогів та працівників закладів освіти долучилися до нашої ініціативи. Щиро дякуємо кожному та кожній!  544 роботи оприлюднено в наших Telegram-спільнотах.
   У номінації “Книга, що мене мотивує” учасники порадили своїм одноліткам або вихованцям україномовні книги, які учать доброти, милосердю та людяності, мотивують під час війни, допомагають хоч на короткий час сховатися від страшної реальності, занурившись у чарівний світ письменників. Новітня доба історії нашої країни збагатила українську літературу новими книжками та новими героїчними історіями для дітей. Тому багато хто з учасників згадував книги про Другу світову війну, твори авторів-сучасників про події 2022-2023 років та запропонував власні проби пера.
   Віддавна поезія найпершою реагувала на всі події, які змінювали хід історії та життя людини, саме вірші в усі війни першими линули з фронту, сповнені ран, що ще наривають. І лише потім усе це підхоплювала проза. У номінації “Поезії вдячності” педагоги та юні поети надіслали власні мотиваційні поезії, у яких висловили своє прагнення миру, нашої перемоги, слова подяки та підтримки нашим захисникам та захисницям.
   У номінації “Книга в подарунок” учасники марафону надсилали  фото- та відеозвіти про те, як у березні дарували книги захисникам, друзям, вихованцям садочків, дітям із деокупованих територій, соціально вразливим родинам тощо.
   Нам нерідко кажуть, що ми самі пишемо свою книгу життя, а зараз кожен із нас хоче бачити своє майбутнє мирним та щасливим. Яку б казку ми не пригадали, скрізь добро перемагає зло, правда – неправду та обов’язково торжествують справедливість, доброта, працьовитість та чесність. У номінації  “Казки, що наближають нашу перемогу” дошкільнята та вихователі, школярі та батьки відчули себе казкарями, занурилися у світ чудес та написали захопливі казочки зі щасливим фіналом, надихнули своїми творами учасників марафону, захисників, волонтерів, рятувальників, медиків, тих, хто розгубився, втомився та зневірився. 
   Нація, яка читає, непереможна! Читаючи книги, ми інвестуємо в розвиток своєї особистості, характеру та кругозору. Поповнюймо ряди книгозалежних та продовжуймо наближати нашу перемогу разом.
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark