Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 56 гостей.

Карта сайту

Зустріч харківського міського голови Ігоря Терехова з учасниками міської акції «Поділися своїми мріями»

Теги: Наш Харків

 Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. Не зважаючи на те, що більше року Україна виборює своє право на існування та незалежність, міська влада продовжує робити усе можливе, аби життя маленьких харків’ян було щасливим і безхмарним – всебічно підтримує обдарованих, заохочує здібних, розвиває особистість. 

   За ініціативи харківського міського голови була оголошена акція «Поділися своїми мріями» для школярів Харкова, де кожен бажаючий мав змогу написати листа про рідне місто та свої найзаповітніші бажання, пов’язані з ним. 
   6 тисяч юних харків'ян відгукнулося на ініціативу. Листи надійшли з 33-ох країн з усіх куточків світу та з 18 областей України. Організаторами акції створено виставку дитячих листів про мрії в прифронтовому Харкові. Всі вони наповнені любов’ю до рідного міста, вірою про повернення рідних з війни й надією на Перемогу!
   1 червня відбулася зустріч Ігоря Олександровича Терехова, харківського міського голови з авторами найбільш зворушливих та теплих листів учасників акції. Він відвідав три локації, де діти розповіли меру про свої мрії та бажання.
   На першій локації «Розкажи про свої мрії» найменші учасники акції поділилися своїми мріями й записали їх на крилах голубів, яких розмістили на макеті земної кулі, залучивши до дійства гостей. Учні початкової школи мріють про відновлені різнокольорові будинки із муралами героїв-захисників, про відвідування з близькими зоопарку й дельфінарію, про прогулянки водними трамвайчиками й катерами, про святкування днів народження з друзями у кафе та ігрових центрах. А ще наймолодші школярі  взяли участь у вікторині «Харків – місто, де збуваються мрії» та відмітили на мапі міста відгадані найцікавіші місця.
   Школярі 5-8 класів презентували локацію «Намалюй свою мрію», де намагалися візуалізувати свої мрії за допомогою пензля та фарби. Діти жадають створення алей Незламності, присвячених пам’яті героїв, полеглих за незалежність нашої нездоланної Батьківщини; прагнуть, аби запрацювали у звичному режимі навчальні заклади; мріють про зустрічі з друзями, повернення до секцій і гуртків, відновлення функціонування атракціонів у парках Харкова, збільшення велодоріжок та скейт-майданчиків. Всі дитячі мрії-малюнки об`єднали в єдину пісочну анімацію «Мирний Харків», до створення якої залучили Ігоря Олександровича.
   Старшокласники на локації «Стратегія мрій» демонстрували гостям свій спільний проєкт, яким бачать Харків у майбутньому та розповіли, що хочуть прогулюватися квітучим, мирним містом, бути учасниками фестивалів і театральних вистав, бажають, щоб у нашому місті відкривалися науково-дослідницькі центри, мріють бачити місто сучасним, науковим, творчим, щоб воно підвелося з колін, загоїло всі «рани» й щоб сяяли посмішки в очах харків’ян та гостей міста. І головне ‒ хочуть відсвяткувати День Перемоги на майдані Свободи!
Юні харків’яни висловлювали свої мрії через мистецтво – вірші, малюнки, пісні. Авторську пісню «Мрія», написану під звуки сирен у нашому місті, виконали учасники акції – учениці ліцею № 3 Софія та Поліна Сухопар, вірш продекламувала Ступаченко Катерина, учениця гімназії № 65.
   Своєю чергою Ігор Терехов зазначив, що був вражений тим, що мрії дітей не про матеріальне. 
Харківський міський голова нагородив учасників акції подарунками та  звернувся до дітей, які долучилися до ініціативи зі словами: «Абсолютно кожен писав про перемогу і мир. Незважаючи на вік, незважаючи на те, що всі діти різні, мета і мрія - одна на всіх. Я щасливий, що наші діти саме такі, і впевнений, що ми, дорослі, всі ці мрії виконаємо. Дякую вам, діти, за те, як ви мислите, дякую вчителям за те, що виховали це в вас, дякую батькам за те, що мають таких гідних дітей». 
   Ігор Олександрович закликав усіх харків’ян не тільки у день дітей, а щодня зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце, і тоді маленькі містяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю нашого рідного міста.
    

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark