Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 25 гостей.

Карта сайту

ІІ Міська педагогічна конференція «Інформатизація освіти – пріоритетний напрямок розвитку системи освіти м. Харкова»

Дата проведення: 15.12.2010
   Місце проведення: Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут»
   Адреса: вул. Чкалова, 17, головний корпус, 2 поверх,  актова зала.
   Реєстрація учасників: з 14.30 до 14.50 у фойє головного корпусу.
   Початок:
о 15.00
   Регламент:  до 1 год. 20 хв.
   Учасники конференції (понад 1000 осіб):

  •      ректори, доценти та викладачі вищих навчальних закладів міста, Харківського обласного науково-методичного інституту безперервної освіти;
  •     фахівці у галузі інформаційних технологій спеціалізованих підприємств і організацій;
  •     начальники управлінь освіти районних у м. Харкові рад;
  •     керівники дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів усіх форм власності м. Харкова;
  •     працівники лабораторій комп’ютерних технологій в освіті управлінь освіти районних у м. Харкові рад;
  •     керівники методичних об’єднань вчителів інформатики загальноосвітніх навчальних закладів міста;
  •    вчителі інформатики та вчителі-предметники загальноосвітніх навчальних закладів міста, що в системі використовують інформаційно-комунікаційні технології в навчально-виховному процесі;
  •     відповідальні за захист інформації та відповідальні за використання програмного комплексу «Міська освітня мережа»;
  •     лідери учнівського самоврядування.

Вже вдруге у м. Харкові проводиться ІІ Міська педагогічна конференція «Інформатизація освіти – пріоритетний напрямок розвитку системи освіти м. Харкова».
   Метою проведення конференції є  аналіз стану інформатизації дошкільної, середньої та позашкільної освіти м. Харкова, висвітлення досвіду роботи закладів освіти, моделі інформатизації яких визнано найкращими у 2010 році за підсумками конкурсу-захисту на кращу модель інформатизації закладу освіти «Шкільний інформаційний світ», мотивація та стимулювання педагогічних працівників навчальних закладів до підвищення рівня інформатизації освіти як пріоритетного напрямку розвитку системи освіти м. Харкова, висвітлення шляхів співпраці середньої та вищої освіти м. Харкова в галузі інформаційних технологій та з питань створення системи дистанційного навчання, визначення пріоритетних завдань розвитку напрямку інформатизації дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти м. Харкова у 2011 році.
   Згідно із затвердженою концепцією конференція проводиться у два етапи.
   Перший етап пройшов у листопаді-грудні 2010 року у формі віртуальних секційних засідань  для педагогічних працівників закладів освіти міста, які працювали на форумі офіційного сайту Департаменту освіти.
   Працювало 7 віртуальних секцій, в обговоренні питань у яких могли взяти участь усі бажаючі. Тематика секційних засідань відповідала номінаціям конкурсу-захисту:

  •         «Інформаційні технології у дошкільній освіті»;
  •      «Школа дистанційного навчання»;
  •      «Школа сучасних інформаційно-комунікаційних технологій»;
  •      «Кращий шкільний портал»;
  •      «Школа сприяння розвитку інформаційної культури»;
  •      «Школа – центр інформаційного освітнього простору дитини»;
  •      «Школа – центр моніторингових досліджень».

   Учасниками віртуальних секційних засідань запропоновані заходи щодо підвищення рівня інформатизації навчального закладу та надані пропозиції до проекту резолюції конференції.
   У рамках секційних засідань проведено Інтернет-опитування з актуальних питань  інформатизації системи освіти у м. Харкові та запровадження інформаційно-комунікаційних технологій.
   Другий етап конференції – пленарне  засідання, яке відбудеться 15.12.2010 на базі Харківського національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут».
   До порядку денному пленарного засідання внесені актуальні питання процесу інформатизації системи освіти м. Харкова: стан та вектори розвитку інформатизації системи дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у м. Харкові, висвітлення моделей інформатизації закладів освіти – переможців конкурсу-захисту на кращу модель інформатизації закладу освіти «Шкільний інформаційний світ», реалізація програми ЮНЕСКО «Інформація для всіх»   та орієнтири   інформатизації   школи, презентація Всеукраїнського шкільного порталу "Класна оцінка", презентація Системи дистанційного навчання «Доступна освіта», що розроблена та запроваджується Департаментом освіти.
   До участі в конференції запрошені освітяни м. Бєлгорода (Росія).
   Під час пленарного засідання відбудеться нагородження переможців конкурсу-захисту на кращу модель інформатизації закладу освіти «Шкільний інформаційний світ» у 2010 році.

Перейти вгору Share/Save/Bookmark